Zaštita u funkciji pacijenata i osoblja

/Zaštita u funkciji pacijenata i osoblja
Zaštita u funkciji pacijenata i osoblja 2018-03-03T16:01:43+02:00

Slobodno možemo da kažemo da u našoj ordinaciji važi slogan:

“Bez straha – svi su zaštićeni”

Kako bi svojim pacijentima omogućili najviši stepen sigurnosti, posebnu pažnju poklanjamo sterilizaciji i dezinfekciji. Koristeći autoklave B klase ispunjavamo najzahtevnije kriterijume sterilizacije i najstrožije standarde Svetske Zdravstvene Organizacije.

Za svakog pacijenta koristimo jednokratne čaše, sisaljke, maske, rukavice, tacne, kao i matrice, diskove za poliranje plombi, igle,špriceve, gaze, vaterole… Time postižemo optimalne uslove pri radu i mogućnost infekcije svodimo na minimum.

Jedna od neizostavnih stvari u našem svakodnevnom radu je i dezinfekcija radnih površina i stomatoloških jedinica, koja se obavlja nakon svakog pacijenta, bez obzira na vrstu rada.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST PACIJENTA SU UVEK NA PRVOM MESTU!

Instrumenti koji su korišteni pri radu potapaju se u dezinfekciono sredstvo, u kojem moraju da odstoje pola sata. Nakon toga se stavljaju u ultrazvučnu kadicu, da bi se otklonile sve organske čestice, koje su oku nevidljive.

Kao završna faza, nastupa sterilizacija samih instrumenata, koja se vrši pri temperaturi od 134 ° C i pritisku od 2,5 bara.

Svim navedenim postupcima uništavamo bakterije, viruse, gljivice, ali i njihove spore, te na taj način sprečavamo nastanak i širenje bilo koje vrste infekcije.

Kompletna procedura dezinfekcije i sterilizacije obavlja se u autoklavu B klase. Bitno je napomenuti da je svaki ciklus strogo kontrolisan uz primenu svetski priznatih Mesa Labs ProChem indikatorskih traka.

Mesa Labs (Raven) je svetski poznata kompanija čiji proizvodni program obuhvata materijale i opremu za kontrolu sterilizacije u zdravstvenim ustanovama, ali i u industriji, naročito farmaceutskoj, za čije potrebe je razvijen poseban program kontrole.

Referentna lista korisnika Mesa Labs proizvoda i usluga je impozantna:

Astra Zeneca, B.Braun, Becton Dickinson, Dynatec Scientific Laboratories, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Hyaluron, Organon,Inc. , Protein Design Labs, Schering Plough, Seradyn, X-Cel Contacts…